Jul og nytår står for døren. Det bliver festligt og der skal god vin til. Det skal du selvfølgelig købe hos Vinhit 🙂 Her giver jeg mine bud på, hvad du kan gå efter. Det blev til en længere smøre, så håber ikke du har for travlt! Er mine anbefalinger ikke lige dig, så vælg selv blandt […]
Lorentsens blog om vin
Miniguide til Bourgognes vine og klassifikationer
Bourgogne i Frankrig er måske verdens mest kendte vindistrikt (sammen med Bordeaux og Champagne). Men det er er også et af de mest komplekse. Her kommer en lille guide, som kan hjælpe dig til at komme ind på livet af denne fantastiske vinregion. Hvad er Bourgogne? Regionen Bourgogne i den østlige del af Frankrig er som […]
Riesling og tarte flambée: Et vidunderligt match
Grønne knopper anes på de forblæste buske og overalt pibler vintergækker, krokus og erantis frem. Morgenerne er lysere og temperaturen stiger. Man kan tilmed være så heldig at løbe ind i en lun eftermiddag på terrassen og nyde forårets første forfriskende solstråler… Til at markere forårets komme vil jeg gerne anbefale et absolut lækkert sæt i form af kold, […]
Puligny-Montrachet og Meursault: Toppen af hvidvin fra Bourgogne
Puligny-Montrachet og Meursault er AOCer (Appellation d’Origine Contrôlée) i området Côte de Beaune i hjertet af Bourgogne. Selvom naboene mod både syd i Chassagne-Montrachet og mod nord i Volnay primært slår sig op på rødvin, så er det imellem disse, at noget af verdens bedste hvidvin produceres. Begge områder ligger med eksponering mod øst, hvilket betyder sommersol […]
Ebeltoft Vinfestival 2014
Den første weekend i november 2014 var jeg med til den 22. udgave af Ebeltoft Vinfestival. Festivalen er arrangeret af de lokale vinhandlere Hos Walter og Lorentsens Vinforsyning – og qua Vinhits tætte samarbejde med Lorentsen var jeg selvfølgelig med. Det blev til tre spændende dage med hyggelig atmosfære, ny viden, god mad og ikke mindst en […]
6 ting du skal vide om Champagne og mousserende vin
Et glas bobler er altid godt! Men hvad ved du egentlig om den festlige mousserende vin? Læs med her og bliv klogere. #1: Hvad er mousserende vin? Mousserende vin er ganske enkelt vin med kulsyre. Når man laver vin, tilsætter man gær til druesaften. Gæren omdanner så druesaftens naturlige sukker til alkohol – og udskiller samtidig kuldioxid. […]
Vinrejse Alsace 2014: Besøg hos Lipp, Scherer og Mochel
I maj 2014 tog Vinhit en forlænget weekend i Alsace og Sydtyskland. Formålet var at hilse på vores gode, faste leverandører men også at besøge nye steder. Her kommer en rejsedagbog fra vores dage i Alsace. I Alsace havde vi planlagt tre smagninger hjemmefra: To i den sydlige del i Husseren-les-Châteaux og et i Traenheim nordpå. Alt […]
Månedens vin april 2014: Château Cazal Viel “Vieilles Vignes”
Vejret bliver stadig mildere og foråret er ved at være en realitet. Vender vi imidlertid blikket mod Saint-Chinian i Languedoc-Roussillon i det sydlige Frankrig, hvor månedens vin i april kommer fra, nærmer temperaturen sig allerede de 20 grader. Der kan lille Danmark trods alt ikke helt være med. Hvor kommer vinen fra? Saint-Chinian er et varmt område, men […]
Vinhits blog om vin er på vej…
Her hos Vinhit elsker vi at dele vores passion for vin. Derfor lancerer vi snart en ny blog, hvor vi vil skrive om aktuelle emner til inspiration og fordybelse. Hold øje med sitet eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få en mail, når bloggen er i luften!
Kategorier
- Månedens vin (6)
- Nyheder om vin (12)
- Viden om vin (9)
- Vin og mad (4)
- Vinrejse (3)
Nyeste indlæg
- Boganmeldelse: Champagne af Søren Frank 19. maj 2019
- Vinhandleren anbefaler: April 2019 2. april 2019
- Vinhandleren anbefaler: Februar 2019 7. februar 2019
- Vinhandleren anbefaler: Januar 2019 2. januar 2019
- Vinhandleren anbefaler: December 2018 20. november 2018
Slip for at slæbe vin hjem fra supermarkedet!
Nyder du at kunne servere et godt glas vin til venner og familie? Så vil vi gerne levere vin til dig. Tilmeld dig vores vinabonnement og få leveret 12 flasker 4 gange årligt.
Læs mere her: Vinabonnement fra Lorentsens Vinforsyning ->
You must be logged in to post a comment.