Top service menu

  • Autentisk vin til ærlige priser
  • Fri fragt v. køb for 995 kr.
  • Levering indenfor 3-5 arbejdsdage
Bål på vinmarkerne i Chablis

Vinhandleren anbefaler: April 2019

Det er blevet april og endelig begynder foråret rigtigt at banke på trods lidt nattefrost i ny og næ. Uret er stillet over til sommertid og døgnet har flere lyse timer. Alt sammen giver mere energi.

I vinens verden kan april og maj være nogle skæbnesvangre måneder – især for de nordligste vindistrikter. Nogle få varme uger får vinstokkene at skyde, men kommer der så hård nattefrost, kan det få katastrofale følger.

Det oplever de eksempelvis ofte i Chablis, hvor de nogle gange prøver at bekæmpe frosten ved at lave bål på vinmarkerne. Det er et smukt syn, som billedet ovenfor viser – men der er tale om ren overlevelse for vinbønderne, som kan miste et helt års indkomst på en enkelt frostklar nat!

Anbefaling 1: Atypisk hvid bestseller fra Rhône

Familien Lafond laver en fantastisk hvid Lirac fra deres blot 2 hektar store vinmark i appellationen. Det er meget sjældent, at man ser hvide Lirac-vine i handlen i Danmark.

Lafonds produktion er på blot 14.000 flasker årligt afhængigt af årgangen, og vi kæmper hvert år en kamp for at få fingre i så mange flasker som muligt. Drue-blendet hedder 50% Grenache Blanc, 30% Marsanne og 20% Viognier.

Hyldeblomst i duften. Smagen er fed og kompleks men samtidig frisk af citrus, abrikos med en mineralsk afslutning. Meget velegnet til ingenting, men vil fremhæve stegt fisk i en særlig grad.

Anbefaling 2: Vellavet sydafrikansk prestige-blend

Vingården Clos Malverne er beliggende i Devon-dalen nogle få kilometer fra Stellenbosch i Sydafrika. Frem til 1986 leverede man druerne til det lokale kooperativ, men begyndte herefter at producere og sælge selv.

“Auret” som er navnet på vinen er lavet af 70% Cabernet Sauvignon og 30% Pinotage og er vingårdens “flagship”. Vingården benytter sig af den gamle “basked press” metode, der er meget skånsom for vinen, hvor alene tyngdekraften får vinen til at løbe.

Overvældende duft af modne bær. Kompleks smag af tobak, moden frugt, og en udsøgt cremet lang eftersmag uden forstyrrende elementer.

Anbefaling 3: Tempranillo fra Toro til påskelammet

Vinområdet Toro er den sidste nye stjerne i Spanien. Man har her i det mest tørre af Spanien på grænsen til Portugal fundet gamle vinmarker med over 100 år gamle vinstokke.

Det er så tørt i området, at da vinlusen bredte sig sidst i det 18. århundrede kunne den ikke overleve i det ekstremt tørre område. Området fik først DO-status i 1987, men har været anerkendt igennem mange hundrede år og flere vinområder i Spanien måtte forbyde handel med vinene herfra for at beskytte deres egne vinbønder.

Der er blot knap 60 vingårde i det lille område og der bruges fortrinsvin druen Tinta Toro der er en klon af Tempranillo-druen, der kan tåle de ekstreme tempraturer. Vi har handlet med Rompesedas i snart ti år og er vilde med deres vin.

“El Salgadero” byder på en flot, floral duft med toner fra fadlagringen. Kraftig men afbalanceret smag med hints af skovbær, der går over i en dvælende lang eftersmag. Perfekt til en god lammekølle her i Påsken.

Comments are closed.

Kortlogoer 

Lorentsens Vinforsyning ApS · CVR: 28891288 · Erik Menveds vej 20, 8400 Ebeltoft · +45 86343772 · [email protected] ·     Kontrolrapport fra Foedevarestyrelsen

Alderskrav