Top service menu

  • Autentisk vin til ærlige priser
  • Fri fragt v. køb for 995 kr.
  • Levering indenfor 3-5 arbejdsdage

Vinrejse – Toscana 2018 (er afholdt)

Billeder fra rejsen

Vi havde en super rejse med cirka 40 glade gæster. Se lidt billeder her:

Tidspunkt: D. 28. maj – 2. juni 2018.

I regionen Toscana finder vi en verden af kultur – gastronomi -natur – kunst og livskvalitet som næppe kan findes andre steder i verden. På vores rejse skal vi opleve det bedste Toscana byder på. Vi skal smage noget af Italiens bedste vine, besøge de pittoreske landsbyer og nyde det smukke blide landskab med cypresser og pinjer imellem vinranker og oliventræer. Under vores ophold skal vi bo på Grand Hotel Milano 4* (www.ghmilano.it) i den berømte kurby Chianciano Terme. De 3 aftener bliver der serveret middag på hotellet baseret på den kendte Toscanske husmandskost. Hotellet er beliggende midt i byen, tæt på de termiske bade. Efter dagens ”arbejde” er der mulighed for at gå en tur i de grønne parker, besøge de hyggelige cafeer i den gamle bydel eller shoppe.

Vores rejse bringer os til vores vinproducenter hvor vi skal smage på deres vin, og andre specialiteter fra vingården. Vi kommer igennem en perlerække af de smukkeste middelalder byer i området så som Montepulciano – Montalcino – Pienza – San Gimignano og naturligvis Siena. Der bliver masser af tid til på egen hånd at udforske byerne, og tid til at sidde med et glas vin på Piazzaen, og se livet passere forbi.​

Program for vinrejsen til Toscana

Vinrejse ToscanaMandag d. 28/5: Vi flyver fra København med SAS kl. 10,05 med ankomst til Rom kl. 12,35 . Vi kører herefter de små 3 timer til Chianciano Terme og indlogerer os på hotellet. Resten af eftermiddagen til fri disposition til at udforske byen, og lade feriestemningen sænke sig. Vi spiser samlet på hotellet om aftenen.

​Tirsdag d. 29/5: Vi starter ud efter morgenmaden med at køre igennem det smukke landskab med pinje alleer, cypresser og olivenlunde til Montalcino. Her skal vi besøge vingården La Madonna, hvor vi bla. skal smage de verdensberømte brunello vine, samt lidt let spiseligt. Herefter bliver der tid til at besøge byen, samt måske smage på vin i vinoteket, der er placeret i den gamle borgruin. Montalcino er den højst beliggende vinby i Toscana, så udsigten er fantastisk. Herefter besøger vi vingården Agr. Fornacina hvor danske Janne viser vingården frem, og naturligvis lader os smage de dejlige vine. På vejen hjem gør vi stop i renæssancebyen Pienza. Den gamle by blev revet ned, og genopbygget i renæssance stil af Pave Pius II, der var født i byen. Byen er også kendt for osten Pecorino, der er lavet på fåremælk.

Onsdag d. 30/5: Vi skal i dag besøge den flotte middelalder by San Gimignano, der er kendt for sin spændende hvidvin Vernaccia. Inden vi udforsker byen skal vi besøge vingården Fattoria di Fugnano, hvor Laura står klar til at præsentere sine vine, og servere en typisk Toscansk bondemenu. Vi vandrer op til vingården af en del af den gamle pilgrimsrute ”Via Francigana” imens vi nyder landskabet og udsigten ind over byen med de mange tårne. Efter besøget kører vi ind til San Gimignano, hvor vi får et par timer til at udforske byen på egen hånd, og indånde historiens vingeslag. På vejen hjem besøger vi vingården Gavioli, der er en af Toscanas bedste producenter af kvalitets spumante. Herefter tilbage til Chianciano Terme. Vi spiser samlet på hotellet om aftenen.

Torsdag d. 31/5: Vi skal i dag køre ud af Toscana sydpå til provinsen Umbrien, hvor vi skal besøge Montefalco der kan smykke sig af tilnavnet ”Umbriens balkon”. Der er fra byen en imponerende udsigt ud over dalen, og ind imod byen Orvieto. Vi starter med et besøg på vingården Goretti hvor vi bla. smager deres Sagrantina di Montefalco, en gemt Italiensk vinperle. Herefter bliver der tid til at se byen, hvorefter vi kører tilbage igen til Montepulciano hvor vi besøger Cantina Nottola, og bla. smager deres dejlige Vino Nobile di Montepulciano. Dagen sluttes af med en gåtur rundt i Montepulciano,hvor vi kan nyde de gamle gader, og ikke mindst udsigten fra torvet, der er beliggende i ca. 600 m højde øverst i byen.

​Fredag d. 1/6: Efter morgenmaden kører vi op igennem Chianti Classico området frem til byen Siena, der af mange anses for den smukkeste by i Toscana. Byen er beliggende på flere forskellige høje, der givet et kuperet bybillede med et væld af hyggelige små gyder, og nye indtryk vælter imod en for hvert skridt man tager. Pludseligt når man frem til Campoen – rådhuspladsen. Pladsen er berømt for de 2 årlige hestevæddeløb Il Palio der afholdes her. Selve Campoen er formet som en hjertemusling, med opdeling i forskellige farver klinker, og for enden ligger rådhuset, der har været en stor arkitektonisk inspirator til Københavns rådhus. Vi får masser af tid til at nyde byen før vi kører tilbage til hotellet. Fælles afskedsmiddag på hotellet.

​Lørdag d. 2/6: Vi kører fra hotellet frem til Rom. Undervejs gør vi stop i Montefiascon hvorfra den berømte hvidvin Est Est Est kommer. Vi nyder en lille vinsmagning, og en let frokost i en cantina i byen hvorfra vi letter med SAS kl. 19,50 med ankomst i København kl. 22,25.

Praktiske oplysninger

  • Pris pr. person kr. 8495,-. Tillæg for enkeltværelse kr. 2000,00
  • Depositum kr. 3000,- pr. person betales ved tilmelding. Restbeløb forfalder til betaling 1 januar 2018
  • Pakkeprisen inkluderer transport til rejsemålet, hotelophold i delt dobbelt Værelse med bad og toilet, morgenmad, udflugter, vinsmagninger med fortæring hvor det er nævnt, samt rejseleder under hele turen. Middag på hotellet 3 aftener excl. drikkevarer. Vi tager forbehold for ændringer i flytider, og forbeholder os ret til ændringer i programmet.
  • Husk: gyldigt pas, sygesikringsbevis og evt. rejseforsikring
  • Ved afbestilling inden d.1 januar er depositum tabt. Ved afbestilling herefter er hele rejsens pris tabt.
  • Teknisk arrangør Unitas Rejser – medlem af rejsegarantifonden nr. 128.

Tilmelding

​Tilmelding er lukket.

Kortlogoer 

Lorentsens Vinforsyning ApS · CVR: 28891288 · Erik Menveds vej 20, 8400 Ebeltoft · +45 86343772 · [email protected]