Top service menu

  • Autentisk vin til ærlige priser
  • Fri fragt v. køb for 995 kr.
  • Levering indenfor 3-5 arbejdsdage

Vinrejse – Sydafrika 2019 (er afholdt)

Vinrejse SydafrikaVi vil meget gerne vise jer vores elskede Sydafrika, og vi markerer vores 10. rejse med gæster med et stort udvidet program. På rejsen vil vi opleve Afrikas smukke natur og dyreliv i og omkring Kruger parken, besøge af verdens smukkeste storbyer Cape Town, og ikke mindst måske verdens mest spektakulære vinområder.

Vi vil få et indblik i en spændende kultur, og opleve fantastisk gastronomi og vine i det land vi har valgt at kalde verdens smukkeste vinland. Vi importerer selv vine direkte fra de fleste af de vingårde vi skal besøge.​

Program

Tirsdag d. 8/1: Afgang fra Københavns Lufthavn 15.00 via München hvorfra afg. Kl. 20.30 med South African Airways til Johannesburg med ankomst 8.15 d. 9/1.

Onsdag d. 9/1: Vi lander om morgenen kl. 8.15 i Johannesburg, hvor vi møder vores dansktalende guide Pierre Toft, der følger os på hele rejsen sammen med en repræsentant fra Lorentsens Vinforsyning. I bus bliver vi kørt de ca. 5 timer med passende stop til byen Hazyview, hvor vi indlogerer os på Sanbonani Resort & Hotel, der er beliggende kun ca. 15 min kørsel fra indgangen til Kruger Park. Hotellet ligger hvor de to floder Sabie og Sand løber sammen i dejlige grønne omgivelser, med et stort skønt pool område hvor vi kan slappe af efter rejsen. Her skal vi bo 4 nætter (morgenmad incl.). Vi fejrer ankomsten til Sydafrika i den hyggelige restaurant (aftenmad incl. drikkevarer excl.)

Torsdag d. 10/1: Vi skal i dag køre på panoramaruten igennem Drakensbjergene, og opleve noget af Sydafrikas smukkeste natur. På en del af turen følger vi ”Blyde River Canyon”, der er den tredjestørste kløft i verden, og skærer sig 800 m ned i landskabet. Den spektakulære tur byder på fantastisk udsigt til forrevne klipper, dybe grønne dale, og smukke vandfald. Vi kommer forbi ”Bourke Lucks Pothole” der er cirkelrunde huller lavet af strømmene, hvor floderne Blyde og Treur løber sammen. Stedet er opkaldt efter guldgraveren Tom Bourke, der fandt guld på stedet. Vi kommer også forbi ”The three Rondawells”, et stort bjergmassiv der er eroderet igennem tiderne. Den mest fantastiske udsigt får vi fra ”Gods Window” der ligger 700 m.o.h., et panoramablik til Kruger park og ind til grænsen til Mozambique. Vi besøger også den gamle guldgraverby ”Pilgrims Nest” før vi sætter næsen hjemad til Sanbonani, efter en dag med utrolige naturoplevelser. Frokost incl., drikkevarer excl. Resten af dagen til egen disposition.

Fredag d. 11/1 og lørdag d. 12/1: De næste to dage skal vi på safari i Kruger park. Vi starter kl. 6.00 med at blive afhentet på Sanbonani af lokale rangers, og kører ind i parken, der er knap så stor som Jylland. Parken har et af de mest fantastiske dyreliv i Afrika, og der lever 147 forskellige pattedyr, og ca. 500 forskellige fugle i det smukt kuperede område. Her er chance for at se ”the big five” som storvildtjægerne kalder: elefant, løve, leopard, næsehorn og kafferbøflen. Vi kommer helt tæt på dyrene, så det er med at have strøm på fotoapparatet. Frokost hver dag er incl. excl. drikkevarer. En af aftnerne arrangerer vi for dem der ønsker det, at vi tager på restaurant i Hazyview (mad og drikkevarer ikke incl.). Der vil en af aftnerne, under vores ophold blive arrangeret optræden med lokale dansere og musikere.

Søndag d. 13/1: Vi starter om morgenen, med at køre tilbage til Johannesburg, hvorfra vi flyver til Cape Town kl. 16.00 med ankomst 18.05. Herfra kører vi ca. 1 time til Stellenbosch hvor vi indlogerer os på Protea Hotel Dorphuis for de næste 4 overnatninger. Byen Stellenbosch er den næstældste by i Sydafrika, og er med sit store universitet en livlig by med et stort udbud af restauranter. Arkitektonisk er byen en perle, der blev grundlagt af guvernør Simon van der Steel i 1679, og i dag er byen centrum for Sydafrikas vinproduktion. Resten af dagen er fri til at udforske byen.

Mandag d. 14/1: Efter morgenmaden busafgang kl. 9.00. Vi starter dagen med den smukke køretur op over bjergpasset frem til vingården Fredericksburg hvor en af Sydafrikas mest kendte vingårde Rupert & Rothschild har til huse her får vi kl. 10.00 rundvisning og vinsmagning. Vi kører den korte tur frem til vingården La Motte der også ejes af Rupert familien. Her får vi en spændende rundvisning på den smukt restaurerede vingård. Vi spiser frokost på en af vingårdene. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Tirsdag d. 15/1: Efter morgenmad kører igennem Stellenbosch, hvor vi skal besøge vingården Dornier, hvor vi får en rundvisning samt vinsmagning. Herefter kører vi den korte tur til Devon dalen hvor vi skal besøge vingården Clos Malverne. Her skal vi have en rundvisning, og nyde en frokost i vingårdens restaurant med vinsmagning, og den smukke udsigt ud over bjergene. Efter en dejlig dag returnerer vi til hotellet midt på eftermiddagen.

Onsdag d. 16/1: Efter morgenmaden afgang fra hotellet. Dagen starter med den flotte køretur til den lille by Franschhoek. Byen blev grundlagt af Franske hugenotter, der var blevet fordrevet fra Frankrig. Der bliver mulighed for at shoppe eller udforske byen på egen hånd. Til frokost kører vi til Crows Nest hvor møder Marcel og Deidre de Reuck i familiens wine boutique. Vi smager på vinene og får en let frokost. Vi kører herefter over og besøg deres nabo på vingården Ridgeback, hvor vi nyder de smukke omgivelser, og smager på deres vine.

Torsdag d. 17/1: Efter morgenmaden pakker vi sammen og kører ind bag Table Mountain hvor vi skal besøge en af verdens smukkest beliggende vingårde Klein Constantia. Vi får en rundvisning og smagning, samt der bliver mulighed for at besøge den dejlige have der tilhører vingården. Vi får en kort byrundtur før vi indlogerer os på Hotel Southern Sun, der er beliggende tæt ved strandpromenaden, og i gåafstand til Water Front. Resten af dagen er fri til afslapning, men der er masser af muligheder i området. Man kan gå ud på Water Front hvor der er et rigt udvalg af restauranter og butikker, og hvor der er levende musik flere steder. Der er også mulighed for at besøge Cape Town Aquarium, der ligger i gåafstand fra hotellet. For dem der er interesseret vil der være mulighed for på egen hånd, en af dagene at besøge Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 26 år. For den haveinteresserede er der mulighed for at besøge den botaniske have ”Kirstenbosch”. I haven er der flere forskellige planter end i hele Storbritannien.

Fredag d. 18/1: Efter morgenmaden afgang fra hotellet hvor vi tager på heldags udflugt. Vi kører sydpå ud af Cape Town igennem feriebyerne Sea Point, Clifton, Champs Bay, Hout Bay og op over Chapmans Peak, og kommer frem til Cape Point National Park. Her kan man gå den korte tur ud til udsigtspunktet Cape Point (kap det gode håb), der er Afrikas sydvestligste punkt. Vi fortsætter til Simonstown hvor vi på en lokal restaurant får den lokale Cape hummer til frokost. Cape lobster er en hummerart der kun lever ved Cape point. På vejen tilbage besøger vi Boulder Beach, hvor en pingvin-koloni har overtaget stranden. Forventet ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen.

Lørdag d. 19/1: Vi skal besøge townshipet Langa der er det ældste i Cape Town. Vi besøger først en daginstitution for børn, skal møde en healer/heksedoktor, og får mulighed for at vandre omkring i området. Vi går igennem slagtergaden i Nyanga bydelen, og slutter af med en Xhosa frokost (excl. drikkevarer) med optræden. Vi forventer at være tilbage ved hotellet sidst på eftermiddagen. En af dagene hvor vi er i Cape Town vil vi besøge Table Mountain, alt efter vejrsituationen.

Søndag d. 20/1: Dagen er til fri disposition for at få klaret de sidste indkøb. Vi kører til lufthavnen i Cape Town hvorfra vi skal flyve kl. 15.45 via Johannesburg med ankomst i Frankfurt kl. 6.15

Mandag d. 21/1: Afgang fra Frankfurt 9.30 med ankomst i København kl. 10.55.

Praktiske oplysninger

Incl. er alle udflugter og entré, samt frokost når der er nævnt. Alle drikkevarer er for egen regning, hvis ikke andet nævnt.

Pris pr. person kr. 25.995,- der betales kr. 5.000,- i depositum og restbeløb forfalder til betaling 1/9-2018. Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse incl. morgenmad.

Enkeltværelsetillæg kr. 2000,-.

Forsikring er IKKE inklusiv, og vi anbefaler at en sådan tegnes.

Teknisk rejsearrangør er Unitas Rejser (medlem af rejsegarantifonden nr. 128).

Pakkeprisen inkluderer transport til rejsemålet, hotelophold i delt dobbeltværelse med bad og toilet, morgenmad, udflugter, vinsmagninger med fortæring hvor det er nævnt, samt rejseleder under hele turen. Vi tager forbehold for ændringer i flytider, og forbeholder os ret til at ændre i programmet.

Kortlogoer 

Lorentsens Vinforsyning ApS · CVR: 28891288 · Erik Menveds vej 20, 8400 Ebeltoft · +45 86343772 · [email protected] ·     Kontrolrapport fra Foedevarestyrelsen

Alderskrav