Webshop​

​Besøg www.vinhit.dk

hvor vi sælger vores vin online.

Katalog​

Download vores katalog her.

​Se vores restliste her.

Portvin & Dessertvine

Portvinens vugge står i Douro-dalen i det
nordlige Portugal. På en strækning over 100
km vokser vinstokkene på klippefyldte bjergskråninger, og fra undergrundens skiffer og lava henter planterne de næringsstoffer, som giver vinen saft og kraft. Under næsten umenneskelige vilkår dyrker vinbønderne omkring 20 forskellige druesorter, og under blanding sætter de hver især deres særlige præg på vinen.


Klimaet spiller en betydningsfuld rolle for portvinen. Fugtige, kolde vintre og stegende
hede somre giver druerne en modning, som fremtryller den fineste aroma i vinen. De plukkede druer bringes på ryg eller kærrer
til vingårdene (Quintas). Her bliver de presset, men i modsætning til andre steder, hvor det naturlige sukker i druemosten omdannes til alkohol, tilsætter vinbonden i Douro-dalen vinsprit til den unge vin. Denne proces betyder dels, at vinen får et højere alkoholindhold, dels at gæringen af vinen standses, således at den bevarer hovedparten af sin naturlige sødme.
Dette er råmaterialet til portvin.


Om foråret sendes den unge portvin til Oporto, hvor den skal modnes på egetræsfade. Under lagringen, som tager flere år, blandes vine fra forskellige år, vingårde og druesorter, og således skabes den vin, som er værdig til at bære navnet portvin, og som forbrugeren kan have
tillid til.


Årgangs-portvin “VINTAGE PORT” er et kapitel for sig. Den laves af den fineste vin fra et ekstraordinært godt høstår. Efter en lagring på fad i 2-3 år tappes den på flaske og modner her til en enestående vin. LATE BOTTLED VINTAGE er en sen aftappet årgangsportvin, som er lagret på fad i henved 6 år, mod 2-3 år for Vintage-port, men har samme fremragende kvalitet. Den kan drikkes hurtigere på grund af den længere fadlagring. 10, 20, 30, 40 ... år gammel portvin er blandet portvin af høj kvalitet med den anførte alder som gennemsnit. I blandingen kan indgå yngre vine for at friske aromaen op. På den anden side kan endnu ældre vin tilføre blandingsvinen fylde og finesse.

QUINTA DA ROMANEIRA er placeret på en af de bedste arealer for produktion af portvin, meget nær Pinhao, langs med den højre bred af Douro floden. Quintaen er på 420 ha., hvoraf 80 ha. er beplantet med 4 vindruetyper.​

På grund af placeringen er sommeren meget

Varm og deraf en meget lav produktion pr. Ha., men samtidig en høj koncentration I vinen. Produktionen er blot på ca. 200.000 fl.

Efter en traditionel vinifikation bliver vinen

Lagret på træfade. Vintage og ruby bliver

Flasket mellem det 2. Og 3. År. Late bottled

Vintage bliver flasket mellem det 4. Og 6. År,

Og colheita og tawny får minimum 7 år.

Først fra maj 1986, fik denne fremragende

Quinta lov til at flaske og sælge direkte fra

Quinta da romaneira.

Quinta da romaneira

FINE RUBY                                     115,- 

DRY WHITE                                   115,- 

FINE TAWNY                                125,- 

VINTAGE 2003                            375,- 

VINTAGE 2004                             375,- 

VINTAGE 2007                             425,- 

LATE BOTTLED VINTAGE     155,- 

TEN YEAR OLD TWANY         250,-

FREGAT MADEIRA    110,-

FULL RICH/MEDIUM RICH

MUSCAT – ANDEN HEDEVIN

MUSCAT DE BEAUME     50 CL. 100,- 

DE VENISE 

MOSCATO D’ASTI          79,-

DM. CROIX MILHAS 

MUSCAT DE RIVERSALTES                           105,- 

MUSCAT DE RIVERSALTES 1988              295,- 

MUSACT DE RIVERSALTES 1976              395,- 

BANYULS 4 ÅR                                                      105,- 

BANYULS GRAND CRU 2005 50 CL.      145,- 

MAURY 2005 50 CL.                                          145,- 

MOSCATEL DE SETUBAL                                 95,-

MOSCATEL DE SETUBAL      95,-

Følg os på Facebook:

Lor​entsens Vin Forsyning

Erik Menveds Vej 20
8400 Ebeltoft

​Tlf.: 86 34 37 72

Mail: post@lorentsens-vin.dk

CVR: 28891288